zondag 20 oktober 2013

Jurk 6 uit bijlage Knippie 4/2011


Ineens kwam ik dit stofje tegen in de kast. Toch handig af en toe zo'n voorraad ;). Al begint het nu aardig minder te worden, dat dan weer wel.
Ik kon niet zo heel goed verzinnen wat ik er van zou gaan maken, tot ik al bladerend door de knippies dit jurkje tegenkwam.
Het is geen heel ingewikkeld modelletje om te maken, wel bewerkelijk door de kraag met losse staander en de 9 knoopjes.
Toen ik bij knoopsgat nummer 6 aankwam ging mijn machine ineens raar doen. Wat ik ook deed (aan/uit/spoeltje opnieuw en.), niets zorgde ervoor dat ik weer een fatsoenlijk knoopsgat kreeg. Heel frustrerend, want de eerste 5 waren zonder moeite gegaan.
Ineens herinnerde ik mij dat dat ik eens op Sancho gelezen had over iemand die iets afgeplakt had oid. Dus maar geprobeerd om de sensor af te plakken, en wat schetst mijn verbazing: ineens weer zonder moeite een mooi knoopsgat. Ik blijf het raar vinden, maar goed, stukje ducktape doet wonderen ;).
Ik  maakte een enorm domme fout met de mouwen. Ik had voor het jurkje de korte mouw moeten nemen, en ik heb per ongeluk de lange mouw genomen die eigenlijk voor een overhemd bedoeld was. Hij is dus net lang genoeg, want ik heb er natuurlijk geen manchet onderaan gedaan. Ik kwam er pas achter toen de hele jurk al af was. Al met al kan het best zo, dus ik laat het maar lekker zitten. Maar ik baalde er wel even van dat ik blijkbaar zo scheef gekeken heb.
Noortje is helemaal blij met de jurk en het draaigehalte is ook goed genoeg bevonden ;).

1 opmerking: