donderdag 31 oktober 2013

Jarige Noortje in Iefke


Onze Noortje is 4 jaar geworden! En ik vond toch dat daar een echte feestjurk bij hoorde. Maar we konden pas een week van tevoren samen op stoffenjacht. Bij Karteris aangekomen moest het voor Noortje eigenlijk alleen maat roze, roze en oh ja...roze zijn. De stof voor het rokgedeelte waren we het al snel samen over eens. Alleen toen kwam de stof voor de bovenkant. Uiteraard wilde Noortje roze. Ik kon alleen niet echt de goede match vinden aan roze katoen. En het werd er ook een beetje te zoet van allemaal. Noortje is een dame met pit, daar moet niet al teveel 'zoets' omheen zeg maar. Ik kwam bij blauw. Maar mevrouw vond blauw echt heel stom. We sloten een compromis: ik mijn blauwe stof, zij de strook tule aan de onderkant in hysterisch roze. Toen ik uiteindelijk een blauwe glittermaillot vond in de winkel vond ze blauw ineens wel een mooie kleur ;).

Het naaien van de jurk zitten nog heel wat uurtjes werk in! Viel me nog wel een beetje tegen, haha. Het rokgedeelte was met de plooien een soort origami vouwwerkje, was eigenlijk zo gebeurd. De vertraging zat hem eigenlijk in het naaien van de punten. Toch wel even mee bezig geweest. Achterin heb ik een blinde rits gezet. De jurk is in zijn geheel gevoerd met onderaan de voering een strook roze tule.

De jurk valt groot. Noortje draagt 110 van onderen en 116 van boven. Toen ik bij het meten uitkwam op maat 104 vond ik dat dus eigenlijk best eng. Maar ik heb me er toch maar aan gehouden, en de jurk zit echt perfect kwa maat. Ze heeft de hele dag gestraald in haar echte feestjurk. Daar heb ik een paar korte nachtjes wel voor over!

2 opmerkingen: