woensdag 22 mei 2013

Matrozenfeest


Onze middelste heeft morgen matrozenfeest op school. Mama mocht natuurlijk weer aan de bak! En met plezier natuurlijk ;). Ik kocht enorm goedkope stof van een akelig polyester materiaal. Het naaide niet echt heel lekker weg. Ik had enorme ruzie met de kraag en bij de broek heb ik ook nog een flinke blunder gemaakt. Al met al heeft het project me dus een hoop meer tijd en (negatieve) energie gekost dan ik had bedacht van tevoren.
Ik vond bij ons in de hobbywinkel wel heel erg leuke knopen, met gouden ankers erop. Je ziet ze op de foto niet, maar ze zijn wel echt perfect. Die zitten dus voorop en onderaan de pijpen. Ik heb ook blauw paspelband gemaakt in de zijnaad van de broek, zodat het mooi één geheel werd.

Maar gunst, wat maakt zo'n dolgelukkig kind alle naai-ellende weer goed zeg. We zijn het gewoon alweer vergeten ;).

Helaas wordt het morgen echt geen lekker weer. We hebben de broek gepast met een witte legging eronder, maar het is echt geen gezicht. Het haalt het hele leuke van de broek eraf. Dus we gaan maar gewoon zo. Winterjas aan onderweg en een spijkerbroek mee voor de zekerheid. Hij durfde het wel aan.

Het patroon komt trouwens uit de nieuwste Ottobre. Erg aardig, alsof ze wisten dat we matrozenfeest hebben, haha.

1 opmerking: