woensdag 27 april 2011

Elodie
De tijd gaat snel, en zo ineens wordt het stralend weer en heb je nog niks zomers gemaakt. Er lag (ligt) een hele stapel patronen en lappen op me te wachten die ik gekocht heb in Zwolle bij het stoffenspektakel.

Als eerste de Elodie maar eens proberen. Ik vind het een lief zomerjurkje, en heb er op het stoffenspektakel een lief zomers stofje bij gekocht.

Ik vond het patroon absoluut niet moeilijk om te maken. Even wat gepruts met de blinde rits, maar dat was dus echt mijn eigen schuld, moet je de rits maar niet eerst nog weer draaien voor je hem instikt. Het geheel zag er zonder elastiek wel erg bijzonder uit, maar hoe meer elastiek erin kwam, hoe meer vorm ik zag verschijnen.

Helaas las ik op Sancho pas ná het knippen van de stof (voortaan doe ik dat dus eerst hè!) dat bij het kleinste maatje de hals wel erg wijd valt. Tja, wat moet je dan. Ik heb hem maar gewoon afgemaakt. Ik dacht: ik zie wel wat er van terecht komt. Het elastiek in de hals heb ik iets strakker aangetrokken dan de hoeveelheid cm vermeld in het patroon. Ik ben bang dat als ik hem nog veel strakker maak, ik de mouwtjes erg hoog laat komen. Dat doe ik dus maar niet.

Het patroon valt wel heel mooi smal verder over haar bovenlijfje. Aangezien Noortje nogal lang en smal is, komt dit heel mooi uit. En het rokgedeelte valt ook erg mooi.

De hals vind ik denk ik wel wat wijd, en ze heeft hem nu gepast zonder romper, maar ze heeft eigenlijk altijd nog een romper aan. Van de week maar eens kijken hoe het staat met een shirtje er onder, en anders weet ik het nog niet. Misschien dat een rompertje met spaghettibandjes er wel mooi onder valt. En anders wordt het gewoon een jurkje voor de hele hete zomer.

Toch wel een erg leuk en snel te maken patroontje!

2 opmerkingen:

 1. Wat staat hij jouw meisje lief! Heel erg mooi!

  groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een dotjes, je dochter en het jurkje. Beeldschoon!!

  Groetjes, Astrid

  BeantwoordenVerwijderen