vrijdag 1 januari 2016

Temperatuurdeken 2016

Er staat een leuk (vind ik zelf tenminste) nieuw haakproject op stapel. Een Temperatuurdeken.  Een paar dagen geleden kwam ik via Facebook het idee tegen en was meteen enthousiast. De temperaturen heb ik onderverdeeld in schalen en elke schaal heeft een kleur gekregen. Aan de hand van de hoogste temperatuur van de dag ga ik dan een toer aan een deken haken. Zo heb ik aan het einde van het jaar een hopelijk mooi in kleur verlopende deken.
De kleuren heb ik gekozen aan de hand van een kleurencirkel. Bijzondere dagen krijgen er een  glittedraadje bij. Voor sneeuw heb ik nog niets bedacht, misschien worden dat wel kleine kraaltjes ofzo. Nog even over dubben. Ik ga een granny stripes deken haken met halve stokjes. Hele stokjes zou maken dat de deken wel 3 meter lang wordt,dat is wel groot.

2 opmerkingen:

  1. Wow, wat een doordacht systeem heb je gemaakt! Ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijk wordt. Er zijn een paar kleuren was ervan ik hoop dat ze niet in je deken komen😄😄.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee! Ik vind het altijd moeilijk kiezen welke kleuren ik op elkaar laat volgen, dat probleem is zo meteen van de baan!

    BeantwoordenVerwijderen