vrijdag 5 september 2014

Carli


Tijdens het rondneuzen op de website van kleurenmix kwam ik dit leuke stofje tegen. Ik had al meteen in mijn hoofd om er iets van te maken voor Ivan. Maar ja, wat dat moest worden kon ik niet zo 1-2-3 bedenken. Toen ik het patroon Carli van farbenmix tegenkwam wist ik het meteen: deze moest het worden. Dus alles besteld en lekker aan de slag gegaan. Dat was alweer een poosje geleden, want door rugklachten ging dat tijdens het grootste gedeelte van mijn zwangerschap helaas niet. Maar wat naait deze stof heerlijk weg! Ik zag een beetje op tegen tricot, maar dit is een hele stevige stof die zonder problemen onder de machine doorzoeft.
Het patroon is erg leuk om te maken en zeker niet moeilijk. Met deze drukke print heb ik het eenvoudig gehouden door enkel de boel door te stikken met rood garen. Heb je een effen stof, dan kun je er natuurlijk nog een heleboel versiering meer op aanbrengen. Veel variaties mogelijk dus, wi weet komt er nog wel een voor het voorjaar straks.
De kampsnaps waren onverwacht een uitdaging op zich. Ik heb nog nooit problemen gehad met kamsnaps, maar deze keer verliep het niet zo soepel. Ik dacht: de tang goed stevig aanknijpen, dan zitten de drukkers stevig. Niets was minder waar. Daardoor weren de pinnetjes zo plat dat het stukje wat vastgehouden moest worden er zo weer af viel. Helaas dus. Gelukkig had ik nog genoeg nieuwe in de goede kleur en met minder hard knijpen lijken ze nu een stuk steviger te zitten. Hopelijk blijft dat zo!
Ivan heeft hem natuurlijk meteen even gepast, maar hij moet nog wel even groeien ;). Vooral de mouwen zijn erg lang nu.4 opmerkingen:

  1. Wat een leuk, Stoer jasje heb je gemaakt!!! Deze stof heeft idd verder niet veel nodig want zo vind ik hem mooi!
    Groetjes Corinda

    BeantwoordenVerwijderen