zondag 27 december 2015

Babydekentje in granietsteek


Haken met een beknelde zenuw in mijn rug (waardoor behoorlijk pijn in schouder en arm) is niet het makkelijkst om te doen. Maar ik was er al mee bezig en mijn zusje ging bijna bevallen, dus ik wilde hem toch wel heel graag afmaken. Afgelopen week van de fysio te horen gekregen dat ik haken ook echt even niet moest doen, maar gelukkig was hij toen bijna af 😉. Met de wol was het nog even spannend, want ik had tekort en bij de hobbywinkel moest het besteld. Door een storing werd dat later dan de bedoeling was  (en prompt bevalt ze natuurlijk,  haha) dus bij het eerste bezoekje kon ik het dekentje nog niet geven. Wat dan wel een gelukje was, is dat ik nu wist dat het een meisje is, dus kon ik het randje leuk roze maken.
De granietsteek is niet moeilijk en met by claire 2 op naald 7 haakt het lekker weg. Wel meer bolletjes dan ik verwacht had, maar goed, voor nu niet erg.
Ze waren er gelukkig heel blij mee.

zondag 6 december 2015

Poppenreiswiegje


Via Facebook doe ik nu voor de tweede keer mee aan een SWAP. Het idee: je schrijft je in, alle Namen worden gehusseld en je krijgt via de mail de gegevens van iemand waar je een cadeautje voor gaat maken of kopen of van beide wat. Maken heeft de voorkeur, en dat is ook de reden dat ik me ingeschreven heb.
Nu was het tijd voor een kerst-swap
 Iedereen mag het pakketje dus pas met de kerst openmaken.  Degene van wie ik een adres en gegevens kreeg vindt het leuk als er iets voor haar dochtertje gemaakt wordt. Op internet kwam ik het idee voor dit poppenreiswiegje tegen. Dat leek me een mooie gelegenheid om eens met tafelzeil te werken. Dat wilde ik altijd al eens doen. Het voetje met glijzool had ik al in huis, en ik moet zeggen, dat werkt echt heel goed.
Het was geen extreem moeilijk project, maar erg leuk om te maken.
Hopelijk is de ontvangster er blij mee.