donderdag 29 oktober 2015

Verjaardagsrok uit Knippie 2/2013


Hieperdepiep hoera! Ze is alweer 6 jaar geworden. Wat gaat de tijd hard. En gelukkig wilde ze nog wel dat mama iets zou maken voor haar verjaardag. Ik had deze stofjes nog liggen en bleef er maar verliefd op. Dus de keus was snel gemaakt toen Noortje het er ook mee eens was. Bij de stof had ik ook een mintgroene tricot. Het idee was: perfect dus voor een bijpassend vestje en bijpassende legging.
Een simpel rokpatroon. Maar tjongejonge, wat heeft die me dwars gezeten zeg. Ten eerste had ik met mijn suffe hoofd één van de patroondelen te kort getekend. Het was maar 5 cm, maar dat maakte toch een totaal van 20 cm op de hele baan. Ik baalde als een stekker, want ook echt geen stof genoeg om opnieuw te knippen. Dan van alle banen maar 20 cm afhalen. Probleem 1 opgelost. Vervolgens ging ik band halen voor onderaan de stroken. Noortje was mee en zilver met een glitter werd het. Bleek er 6(!) cm te weinig op de rol te zitten. Grrr...balen. Maar ze zouden het bestellen en met een paar dagen binnen hebben. Helaas, geen enkele leverancier kon het direct leveren. Dan maar een alternatief zoeken: een elastisch zilveren roezeltje. Volgens Noortje veeeel mooier dan het rechte bandje ;). Probleem 2 dus ook opgelost. Gelukkig werkte de rok verder wel mee, en kwam hij op tijd af.

Nu zou ik er nog een vestje en een legging bij maken, maar een kleine vondeling gooide roet in het eten. Mijn man vond een katje op de stort van 3 á 4 weekjes oud. Super klein nog dus. Na gezond verklaard door de dierenarts en een poosje in de couveuse hebben we besloten het beestje hier op te laten groeien. Het gaat wonderwel goed met de hond (die buiten achter elke kat aanjaagt die hij ziet). De kleine Splinter groeit als kool en maakt een gezonde en levendige indruk. We hopen dus allemaal dat hij het gewoon gaat redden.
Dus toch uiteindelijk maar naar de winkel geweest om het setje compleet te maken.