zondag 2 november 2014

Clubdag-vlaggetjes en een lappendeken in wording....


Voor de clubdag van Sancho, die gisteren plaatsvond in Amersfoort, werd gevraagd of we vlaggetjes wilden maken. En dat heb ik gedaan. Deze stofjes waren te klein om echt nog wat mee te doen, dus kwamen ze zo goed van pas!


Op de clubdag deed ik mee met een workshop lappendeken maken. Super leuk gaat het uiteindelijke resultaat worden. Wel moet ik nog heel veel lapjes snijden, naaien en weer snijden voor hij af is ;).

SPE maart 2014: New Look 6236


Voor Sancho mocht ik een patroon maken voor de SPE (sancho patroon evaluatie). Eigenlijk moest hij in maart af zijn, maar door mijn zwangerschap werd dat hem helaas niet. Nu is hij gelukkig toch af. Het was geen moeilijk patroon, al moest ik even behoorlijk wennen aan het engels. Ik heb ook niet alles exact zo gedaan als zij wilden, want dat vond ik niet mooi. Ik heb voor het eerst gewerkt met framilon om te rimpelen bij de mouwen en de legging. Even oefenen, maar het geeft een leuk effect!
De tricot was een uitdaging met mijn nieuwe naaimachine. Meerdere keren werd het gewoon opgevreten door mijn machine. Het werd een echt geduld werkje. Achteraf kwam ik erachter dat ik de persvoetdruk had moeten verlagen. Nou ja, leerschool voor de volgende keer zullen we maar zeggen.

Noortje 5 jaar! Natuurlijk een nieuwe jurk....


Afgelopen maandag werd onze Noortje 5. En natuurlijk moest daar een mooie verjaardagsjurk voor komen. Het werd deze jurk uit de Bizzkids van 2009. Het tijdschrift kreeg ik van een buurvrouw die niet meer naait en bij het doorbladeren koos ze deze jurk zelf uit. Het is alleen eigenlijk een zomerjurkje, maar zo met een shirtje en een maillot kan hij ook best.
De stof kocht ik op het stoffenspektakel in Zwolle.
Het is geen moeilijk patroon om te maken, wel een hoop plooien in het bovenstuk, maar die zie je op de foto geloof ik niet zo goed. Als die er eenmaal in zitten, zit hij zo in elkaar.