zondag 21 februari 2010

Mei Tai


Naar aanleiding van twee verschillende beschrijvingen op internet heb ik een mei tai gemaakt om onze dochter in te kunnen dragen. Ik heb eerst van alles gelezen en uiteindelijk bij elkaar gevoegd wat ik mooi en handig vond. Voor de eerste ben ik er heel tevreden mee. Het is nog wel even puzzelen in welke houding ik haar het beste kan dragen, maar daar zullen we vanzelf wel handigheid in krijgen.
De schouderbanden zijn deels gevuld met een 3-dubbele laag fleece. Zo zijn ze lekker zacht.
Het verbaast me hoe ontzettend stevig ze tegen je aanzit.
Onze middelste zoon van 2 (15 kg) heb ik erin op m'n rug geknoopt, en zelfs dat zat nog comfortabel. Daar helaas alleen geen mooie foto's van. Hij vond het overigens ook prachtig om daar te zitten.
Ik denk zelf dat Noortje ietsje ouder moet zijn om er hele einden mee te lopen, want ik denk dat ik haar hoofdje nog wat wiebelig vind zo. Maar misschien kan ik haar iets lager in de doek laten hangen, waardoor haar hoofdje ook steviger zit. Dat is even uitzoeken.
De stof die ik heb gebruikt is een stevige stof van de Ikea.

woensdag 17 februari 2010

Stapel gordijnen


Volgende maand gaat mijn zusje trouwen en ze zijn druk bezig in hun toekomstige huisje om de boel op orde te maken.
De titel van deze blog laat weinig te raden over, haha.
Ik mag de gordijnen voor slaapkamer, logeerkamer en gang (7 in totaal) op de goede lengte zomen. Gelukkig met een gestikt zoompje, dat scheelt een heleboel.
Ik heb al twee erg lange en brede gordijnen onder mijn naaimachine door zien komen een aantal weken terug (voor de woonkamer), maar daar moest een blinde zoom in. Na enkele tientallen centimeters met de hand te hebben gedaan, realiseerde ik me ineens dat ik misschien wel een blindzoomvoet bij mijn machine heb zitten. En ja hoor, wat een geluk! De stof was gelukkig zo grof geweven dat ik deze voet mooi kon gebruiken. Wat gaat dat lekker snel zeg, haha. Die gordijnen hangen er in ieder geval weer keurig bij....nu de rest nog!