maandag 27 juli 2009

Het eerste werkstuk is een feit!


Ja ja, het eerste echte werkstuk op mijn nieuwe machine is een feit! Na wat kleine rommeldingentjes heb ik heb bloes 10b uit Knippie nr. 3 2009 gemaakt van een stofje wat ik nog in de kast had liggen.
Volgens het patroon hoort er langs de armsgaten ook nog een roezelrand, maar dat vond ik op een bloes maat 80 echt een beetje teveel van het goede, helemaal omdat de stof ook niet de rustigste is. Deze heb ik dus maar lekker weggelaten.
De sluiting had ik flink ruzie mee helaas. Ik had echt hele lieve knoopjes gevonden die er precies bij pasten. Wat bleek nou, het bloemetje was zo bol, dat het knoopsgat uiteindelijk veel te groot moest worden voor dat kleine stukje knoopbies. Geen succes dus. Ik kon geen andere knoopjes naar m'n zin vinden die zo klein waren en ook nog goed plat (tja...ik had deze knoopjes natuurlijk al helemaal voor me gezien op dat bloesje) dat ik er uiteindelijk maar voor gekozen heb om er drukknoopjes achter te naaien en de knoopjes er aan de voorkant op te zetten. Niet helemaal de meest mooie oplossing, vind ik, maar ik denk voor nu de beste.
Ik heb het bloesje gemaakt om cadeau te geven, dus nu maar hopen dat het in de smaak valt!

De machine bevalt uitstekend! Geen spijt gelukkig van het omruilen, dat zou wat geweest zijn zeg, haha.
Op naar het volgende project. Ik ga in ieder geval wat 1/4 tekenwerk doen voor de opleiding, maar een ander naaiproject wil ik er toch ook wel naast hebben.Vandaag maar eens lekker snuffelen om te bedenken wat dat gaat worden.

maandag 6 juli 2009

Welkom!

Welkom op mijn nieuwe weblog.
Afgelopen zaterdag heb ik mijn Pfaff naaimachine ingeruild voor een Bernina.
Dat wordt deze zomer dus veeeeeeel achter de naaimachine zitten, zodat ik de machine goed in mijn vingers ga krijgen.
Dat moet wel, want na de zomer ga ik verder met mijn opleiding tot coupeuse, waar ik net voor de zomer aan begonnen met na het behalen van mijn costumière-diploma.

Op deze weblog wil ik jullie mijn gemaakte creaties graag laten zien.
Veel kijk- en leesplezier!